Jurnal De Zbor / Recomandari Evenimente Bucuresti


I love chaos.

In theory, I love chaos.

Teoria haosului / Chaos Theory… enuntata sustine ideea ca bataia de aripa a unui fluture poate provoca pe cealalta parte a planetei un taifun… deasemenea este o teorie ce detine un caracter foarte interesant. Cel de universalitate. Mai exact poate fi (in teorie cel putin) aplicata in orice domeniu sau pe orice subiect.

Tind sa sustin ca teoria haosului se aplica si in natura umana. O „traznaie”(starea initiala) pe care o spui azi cuiva ce ti-a dat atentie (consideram atentia celuilalt conditie de aplicare) poate sa devina un reper important in evolutia aparent haotica(aleatorie) a ansamblului de pareri a celui ce a oferit conditia de aplicare. O privire mai „suspecta” de astazi careia nu i-ai acordat prea multa atentie poate deveni maine subiectul unei discutii mai inflacarate amplificandu-se astfel pana la „exploziv”.

Atentie oferita / ce spuneti celor care sunt atenti la ce spuneti(1) si atentia diminuata celor care nu va acorda atentie(2) pot astfel oferi o reactie „haotica” pozitiva in prima situatie (in care starea initiala 1 se amplifica spre un rezultat pozitiv prin conditia de aplicare propice – a se intelege rezultat = evolutie pozitiva a unei interactionari inter-umane).

„Conditia de aplicare 2” (atentia diminuata pornind de la starea initiala 2) poate duce la un rezultat pozitiv similar ca aplicare – atentia diminuata catre ceilalti determinandu-i sa isi indrepte propria atentie catre neatentia dvs. (Mai exact intrebandu-se „Ce s-a schimbat?” / „De ce nu-mi acorda atentie”.)

Deci astfel: un cuvant spus incet astazi poate fi un ansamblu de intamplari corelate maine.

… si daca n-ati inteles nimic sigur va veti gandi maine mai mult la asta!

Reclame

2 comentarii so far
Lasă un comentariu

daca vrei
poti lega
anumite „fenomene”
doar daca…

o zi buna!

Comentariu de mado

Te bag la blogroll si la mine in pagina. 🙂

Comentariu de Dead
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: