Jurnal De Zbor / Recomandari Evenimente Bucuresti


Concert Scorpions la Sibiu (dintr-un punct de vedere mai mult sau mai putin obiectiv)
12 noiembrie 2007, 08:32
Filed under: Music Related | Etichete: ,

Poster Scorpions

Data de 10 noiembrie, ora 8pm (aprox.)… Scorpions intra pe scena dupa deschiderea celor de la Compact.

Scopul „vizitei”: Promovarea ultimului album: „Humanity Hour 1”. Cost Concert: 120.ooo euro. Intrarea:libera.

Sustinut in Piata Mare din Sibiu pe o temperatura sub zero grade cu variatii in functie de numarul de persoane active de langa tine. A fost un concert bun. A fost prima oara cand i-am vazut pe Scorpions chiar daca au mai fost pe la noi. Nu ma intelegeti gresit, sunt fericit ca nu i-am vazut prima oara in Bucuresti si asta nu pentru ca in Bucuresti m-ar fi costat ci pentru ca momentul poate fi usor descris cu expresia dintr-o anumita reclama la carduri: „Priceless”. Multa lume… Nu toti cunoscatori… Numarul celor prezenti la concert a fost estimat intre 20ooo si 30ooo de oameni. De la tatici cu copii in carca pana la metalisti urcati pe stalpi si fani cocotati in copaci, toti oameni fericiti… A fost un concert pe care daca stiai sa-l apreciezi il ascultai cu lacrimi in ochi… dar daca te-ai dus acolo doar sa ai despre ce scrie(vezi cronica Metalhead.ro) si sa ai ce critica… atunci ai ca dezavantaj: frigul, un 1% de manelisti sau oameni care nu stiu cine’s Scorpions, atentia distribuita spre oameni in varsta si copii de clasa a 9-a veniti la concert care te vor stresa vizual pe tine mare critic si… momentele de inceput cu sonorul putin dereglat… de unde am stat eu s-a auzit perfect: partea dreapta a scenei, aproximativ 20 metri distanta de stalpul pe care se cocotase un pletos fericit.

Eu apreciez cum a iesit acest concert. A fost memorabil. Sonorizarea nu a fost una de exceptie(vezi Rolling Stones) dar atmosfera da… incercand sa dau o latura mai obiectiva ideii de „de ce mie mi-a placut”: A fost in Sibiu. A fost multa lume. Am vrut sa ajung acolo si a meritat drumul. Am incercat sa fiu obiectiv… dar nu mi-a reusit asa ca revin la latura subiectiva: „Send me an angel” a fost pentru mine cel mai frumos moment si „Rock you like a hurricane” cel mai activ si mai revigorant. 9/10 stele pentru concert. (ma iertati dar 10/10 au Rolling Stones si Muse.)

Asa ca inainte de a mai da niste ultime detalii… Va las cu ceea ce ar spune un om intelept…

Find your place… in the eye of the storm.

Timp estimat pentru concert: 90 minute, perioada care aparent s-a prelungit.

Playlist conform metalhead.ro (personal am stat sa ascult melodiile si sa ma bucur de ele altfel decat facandu-le inventarul): Hour 1,Bad Boys Running Wild,Love ‘Em Or Leave ‘Em,The Zoo,Deep and Dark,Coast To Coast,Send Me An Angel, Holiday,Humanity,Make It Real,Tease Me, Please Me,321,Bass solo,Drum solo (“Kottak Attack”),Blackout,Big City,Nights,Dynamite. Bis: Still Loving You, Winds of Change,Rock You Like A Hurricane,When the smoke is going down,I’mLeaving You.

Reclame

Un comentariu so far
Lasă un comentariu

imi pare tare rau ca n-am putut ajunge.
apropo de sonorizare, nici n-avea cum sa ajunga la calitatea sonorizarii celor de la stones, al caror concert s-a pregatit cu 3 luni inainte si in al doilea rand sunt trupe de calibru diferit. era firesc…
tot binele! rock on!

Comentariu de G.
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: