Jurnal De Zbor / Recomandari Evenimente Bucuresti


Concert Deep Purple
1 noiembrie 2007, 16:54
Filed under: Music Related

Am avut ocazia, ieri, 31 oct.2007 sa vad pentru prima oara o trupa pe care imi doream sa o vad inca de cand aveam vreo 7 anisori si fredonam prin bucatarie, alaturi de mama, melodii apartinand generatiei rock’n’roll pre-’90. La noi ce-i drept o generatie cu mai putini pretendenti la titulatura de ascultator de muzica buna(a se citi muzica rock), luand in seama „epoca lui Ceashca”.

Vazandu-ma intrat la concert, emotionat, nepregatit sufleteste pentru acest eveniment dat fiind ca nu am vazut trupa de deschidere, ma indrept spre un stand de bere si-mi potolesc setea urmand ca apoi sa ma indrept spre partea dreapta a scenei(gazon A) sa imi stavilesc un alt fel de sete, cea de muzica celor de la Deep Purple. S-au lasat asteptati. Lucru nu tocmai neplacut deoarece la fiecare impresie ca ar putea intra pe scena trupa asteptata multimea striga, sarea in sus si se manifesta cum se cuvine in astfel de circumstante: urale, cate un „yeah” cu mainile in sus, batai din palme si zambete.

Si intra si Deep Purple pe scena… reactiile publicului pe masura asteptarilor, iar Purple – evergreen. Observ in cateva momente un fapt amuzant. Vocalul era descult. Au urmat proiectii cu fotografii si decupaje din ziare cu artisti cu influenta in epoca din care membrii trupei fac parte, printre care si Janis Joplin. In cele aproximativ doua ore de muzica au fost cantate melodiile: „Black Night”, „Lazy”, „Space truckin'”, „Highway star”… si bineinteles spre final si „Smoke on the Water” – care a avut parte de o cadere de sunet ce a fost remediata rapid melodia nefiind intrerupta, publicul avand contributia sa (batut din palme ritmic si cantat in cor refrenul). La fel s-a intamplat si pe parcursul altor 3 caderi de sunet de acest fel, care pareau a fi din cauza unor cabluri judecand dupa rapiditatea rezolvarii.

Cu toate acestea a fost un show minunat din nenumarate motive si alinieri de riff-uri si clape. Motiv? Deep Purple, si asta spune multe.

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: